4025 - Lityum Karbonat
search
  • 4025 - Lityum Karbonat
  • 4025 - Lityum Karbonat

4025 - Lityum Karbonat

14 Ürün
4025
€25,42373 + KDV
₺1.089,16
KDV Dahil
Ağırlık:
Adet
  SSL Sertifikalı

Güvenli Alışveriş

  Aynı Gün Kargo

Stoktan Teslim

  Güler Yüzlü Hizmet

Mutlu Müşteri

4025 - Lityum Karbonat

Li2CO3 

Mol-G: 74

İnce gözenekli bir toz halindedir.

Seramikte Lityum Karbonat sır yapmak için en iyi lityum kaynağıdır. Lityum, yüksek sıcaklıkta bir akıtıcıdır. Bu sırların nispeten yüksek sıcaklıklarda erimesine neden olduğu anlamına gelir ve tipik olarak küçük miktarlarda (%5 veya daha az) kullanılır. Alkali olduğu için parlak yüzeyli akışkan sırlar üretme eğilimindedir. Lityum karbonat, termal genleşmeyi azaltır ve bir sırın ateşleme menzilini arttırır. Lityum ayrıca sırların parlaklığını ve dayanıklılığını da artırır.


Bazı çömlekçiler, lityum karbonat içeren sırlarının iğne deliği veya kabarma eğilimi gösterebileceğini fark edebilir. Bu genellikle lityum karbonat içeriği daha yüksek olduğunda meydana gelir ve buna ateşleme sırasında lityum karbonatın gaz çıkışı neden olur.

Lityum karbonatın kil gövdeler üzerindeki etkilerine gelince, bunun düşük termal genleşme özellikleri nedeniyle çağdaş pişirme kaplarında sıklıkla kullanılan bir malzeme olduğunu göreceksiniz - bu, bir kil gövdenin sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçmesi gerektiği anlamına gelir (veya tam tersi), lityum karbonat ilavesi, çatlamayı önleyecek kadar termal genleşmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. 

4025
14 Ürün